Vlada Japana oprema zdravstvene ustanove u Srbiji

Bez autora
Feb 22 2011

Vlada Japana će kroz projekat “Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji” donirati dva digitalna i 30 analognih mamografa sa kompletnom pratećom opremom. Vrednost opreme iznosi 5,8 miliona evra. Pomenuta oprema bi se do kraja avgusta trebala naći u zdravstvenim ustanovama. Oprema će biti raspoređena u 16 domova zdravlja, 19 zdravstvenih centara, tri kliničko-bolnička centra i u jedan klinički centar. Ova donacija Vlade Japana i EU zaokružiće sve potrebe za početak skrining programa u Srbiji. Od 2004. godine do danas Vlada Japana je donirala Srbiji medicinsku opremu u vrednosti od 20 miliona dolara, a 15 stručnjaka iz Srbije prošle godine učesvovalo je na seminarima u japanskim bolnicama gde su sticali znanje i učili kako se organizuje proces rada.

Vlada Japana oprema zdravstvene ustanove u SrbijiVlada Japana će kroz projekat “Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji” donirati dva digitalna i 30 analognih mamografa sa kompletnom pratećom opremom. 

Vrednost opreme iznosi 5,8 miliona evra.

Pomenuta oprema bi se do kraja avgusta trebala naći u zdravstvenim ustanovama. Oprema će biti raspoređena u 16 domova zdravlja, 19 zdravstvenih centara, tri kliničko-bolnička centra i u jedan klinički centar. Ova donacija Vlade Japana i EU zaokružiće sve potrebe za početak skrining programa u Srbiji.

Od 2004. godine do danas Vlada Japana je donirala Srbiji medicinsku opremu u vrednosti od 20 miliona dolara, a 15 stručnjaka iz Srbije prošle godine učesvovalo je na seminarima u japanskim bolnicama gde su sticali znanje i učili kako se organizuje proces rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik